- Cuisine: Česká
- Difficulty: Easy
- 2 366 zhlédnutí
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce10
-
Celkový čas1 hodina
Výborný domácí kečup z rajčat
Výborný domácí kečup z rajčat je v naší rodině už tak trochu tradicí. Pěstujeme si domácí rajčata a každý rok se sejdeme s přebytkem a ze zralých rajčat dělám kečup, který vydrží klidně i do další sezóny. Jakmile tento vyzkoušíte, tak už nikdy nebudete chtít kečup ze supermarketu. Přináším vám 2 verze kečupu, postup přípravy je téměř stejný, vyberte si která varianta vám více vyhovuje.
Suroviny na výborný domácí kečup I.
- 2 kg zralých, měkkých rajčat
- 250 g cibule
- 250 g jablek
- 150 g sypkého cukru
- 4 lžíce octa
- 30 g soli
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1 lžička mleté červené papriky
- 5 hřebíčků
Suroviny na výborný domácí kečup II.
- 3 kg zralých, měkkých rajčat
- 10 paprik
- 10 středně velkých cibulí
- 150 g sypkého cukru
- 10 středně velkých jablek
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce mletého pepře
- 1 lžička tymiánu
- 4 bobkové listy
- 50 g soli
- 150 ml octa
Jak připravit domácí kečup z rajčat
- Zeleninu a jablka si opláchněte, cibuli oloupejte a vše si nakrájejte.
- Zeleninu s jablky dejte do hrnce a za občasného míchání duste pod pokličkou, dokud nebude vše rozvařené.
- Přidejte sůl, cukr, ocet a koření a duste zvolna ještě asi půl hodiny.
- Rozvařenou směs protlačte přes cedník a znovu poduste do zhoustnutí.
- Horký kečup plňte do čistých nahřátých sklenic, upevněte víčky a obraťte dnem vzhůru a takto je nechte do vychladnutí.
- Skleničky si klidně označte a hlavně uskladněte v chladnu a temnu.
Vyzkoušejte také:
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews